Over mij

Leuk dat je wat meer te weten wil komen over de maker achter Annedien.illustreert. Ik ben Annedien Hoogenboom en 39 jaar jong. Samen met mijn man Matthijs en dochter Emma wonen wij in het mooie bosrijke Ede. Een paar jaar geleden gaf ik nog de voorkeur aan wonen in de stad Amsterdam en Rotterdam. Nu kies ik liever voor een rustiger leven dicht bij de natuur en familie. 

Foto illustrator, Annedien illustreert

Die verandering kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Na een loopbaan in de hulpverlening en pittige jaren door burn-out klachten heb ik ervoor gekozen om een carrièreswitch te maken en een leven te leven dat beter bij mij past. Tijdens die pittige jaren werd tekenen voor mij een manier om uiting te geven aan mijn gevoelens en om afleiding te vinden door heel gefocust bezig te zijn.

"Door te gaan tekenen is het mij toch gelukt om voldoening, trots en geluk te ervaren."

Door te gaan tekenen is het mij toch gelukt om voldoening, trots en geluk te ervaren en om hoop te blijven houden dat het goed kan komen. Zo is illustreren is één van mijn grote passies geworden, een passie die ik voed door er mijn werk van te maken. 

Hoe ga ik te werk?

Ik weet niet beter dan dat ik van jongs af aan graag observeer en analyseer wat ik om mij heen zie. Ook ben ik erg gevoelig voor schoonheid om mij heen en kan ik daar helemaal in op gaan of ondersteboven van zijn. Sinds ik ben gaan tekenen kan ik aan dit alles uiting geven en dat maakt mij een gelukkig en blij mens. Het werkt bij mij niet om dingen volgens een bepaalde methode na te gaan tekenen, daar word ik zenuwachtig van. Ik teken graag op mijn eigen manier de dingen na en dat werkt. Google afbeeldingen is daarbij een fijne hulp.

"Sinds ik ben gaan tekenen voel ik mij een blij en gelukkig mens."

In november 2020 heb ik een tekentablet van Apple aangeschaft. Dat bleek een hele goede match te zijn. Sindsdien heb ik de potloden bijna niet meer aangeraakt en teken ik alleen nog met een digitaal potlood in Procreate. Mijn ontwikkeling heeft daarna een sneltreinvaart gemaakt. Met vallen en opstaan heb ik mijzelf wegwijs gemaakt in het digitaal tekenen, ontwerpen en afdrukken van illustraties.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? 

Heb je even? 

  • Ik haal mijn inspiratie grotendeels uit mijn liefde voor het kleurrijke Engeland. In de afgelopen 10 jaar zijn wij daar regelmatig op vakantie geweest en ik heb daar heel veel schoonheid en leuks gezien; in de natuur, winkelstraten, tuinen, straten,  landhuizen, de Engelse bloem- en ruitmotieven en nog zoveel meer.  
  • Kleur inspireert mij, bij kleur voel ik mij thuis en op mijn gemak. Ik zeg altijd: “van witte muren wordt ik onrustig, die moeten ingevuld worden.” 
  • Ik word ook graag geïnspireerd door mooie quotes. Quotes die je aan het nadenken zetten over je kijk op jezelf, anderen en de manier waarop je naar het leven kijkt. 
  • Ik geniet van kleine dingen, zoals vogeltjes in de tuin, een boswandeling, een boek lezen en lekker eten. De schoonheid in het alledaagse. 
  • Mijn geloof in God, de verhalen die daarbij horen en de verbondenheid die ik daardoor ervaar met het grotere geheel inspireren mij. 
  • De levenslessen die ik geleerd heb in de donkere perioden van mij leven. 

Dit alles bij elkaar vormt de unieke stijl die je in mijn illustraties terug vindt. Illustraties die gaan over Klein geluk en Grote verhalen.