Je bekijkt nu De juiste match van vraag en aanbod…

De juiste match van vraag en aanbod…

Of ik een logo wilde maken voor een website…

Onlangs kwam een oud huisgenoot bij mij met een verzoek om een illustratie. Binnenkort komt haar website online voor haar coaching/supervisie praktijk en zij wilde graag een logo voor haar website. Mijn eerste gedachte was ‘een logo? dat past toch niet bij het soort illustraties die ik maak?’ Bij het woord logo denk ik blijkbaar meteen aan strak, zakelijk en saai. Totdat zij heel concreet met voorbeelden aangaf wat ze precies wilde en welke sfeer het moest uitstralen. Een sfeer die raakt aan de sfeer die ik graag uitbeeld met mijn illustraties. Nou toen was ik om. Ik kon niet wachten om te beginnen.

Wat er gebeurd als vraag en aanbod matchen…

Ik begon met een schets, waarna ik deze naar haar opstuurde voor feedback. Haar eerste reactie was ‘oh wat tof!’. Met nog wat concrete aanvullingen van haar kant ging ik, vol positieve energie, weer verder aan de slag met de vormgeving en kleurinvulling. Bij de tweede feedbackronde reageerde ze met: ‘Mijn hart maakte gisteren een sprong! Ik vind hem echt prachtig. Je hebt het goed weten te vertalen! knap” Je kan je voorstellen dat mijn hart van dit bericht ook weer een sprong maakte. Met dubbel zoveel zin ging ik aan de slag om de illustratie helemaal tot in de puntjes af te werken. Nadat ik ‘m af had gemaakt, stuurde ik ‘m op voor een laatste feedback moment. Haar reactie was: “Mag ik je enorm Bedanken! Ik ben echt onder de indruk en heel tevreden. Zo hier en daar heb ik wat mensen mee laten kijken of verrast met wat je had gemaakt. En iedereen is onder de indruk. Ze herkennen mij erin. En dat heb jij weten te vertalen.”*

Mijn dag kon niet meer stuk. Het was duidelijk dat hier een succesvolle match had plaatsgevonden tussen vraag en aanbod/ klant en illustrator. En als die match plaatsvindt dan gebeurt er iets moois tijdens het illustratieproces. In plaats van dat het de illustrator iets kost aan energie, komt er juist energie vrij. Een energie die de creativiteit voedt en blijkbaar in staat is om verwachtingen te overtreffen.

Daarom wil ik graag zaken blijven doen met klanten die zich aangetrokken voelen tot mijn stijl van illustreren.

Misschien ben jij wel die klant?

Ben je op zoek naar een illustratie voor je website/bedrijf die jouw boodschap versterkt en past bij de doelgroep die jij voor ogen hebt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op door een bericht te sturen naar:
annedien.illustreert@gmail.com

*helaas kan ik de illustratie nog niet laten zien, omdat de website van de betreffende persoon nog niet online is. Zodra dit het geval is, ga ik ‘m zeker delen. Hierbij deel ik wat van de illustraties die ik voor mijn eigen website gemaakt heb.