Je bekijkt nu Hoe mijn carrière totaal anders liep dan gedacht…
illustratie, reflecteren, nadenken, blog

Hoe mijn carrière totaal anders liep dan gedacht…

Wat ik toen nog niet wist

Als je mij 3 jaar geleden had verteld dat ik een eigen onderneming als illustrator zou starten, dan had ik je waarschijnlijk verbaasd aangekeken. ⁣
𝘞𝘢𝘯𝘵 𝟷: Ik wist toen nog helemaal niet dat ik goed kon tekenen. ⁣
𝘌𝘯 𝟸: ik had toen eindelijk mijn droombaan als wijkteam maatschappelijk werker in Rotterdam Delfshaven. ⁣
⁣Wat ik toen echter nog niet wist, was dat ik 2 maanden later voor de tweede keer een burn-out zou krijgen.⁣

Een burn-out met een verrassende wending

Met het krijgen van de tweede burn-out werd mij duidelijk dat maatschappelijk werk niet langer voor mij weggelegd was. Maar wat dan wel? Als je midden in een burn-out zit kan je daar beter niet teveel over nadenken. Loslaten van verleden en toekomst en je verzoenen met het nu, dat was toen het advies wat ik kreeg van mijn wandelcoach Yolanda Joosse. Zo kwam het dat ik ging tekenen om uiting te geven aan mijn gevoelens. Tegelijkertijd was het een fijne afleiding doordat ik heel gefocust aan het werk was.⁣

Gedurende het coaching traject kwam er weer ruimte om te dromen. Het maken van een collage over waar ik van droomde, hielp mij om helder te krijgen wat ik écht wilde. Ik wilde eindelijk het creatieve leven gaan leiden wat ik al zolang voor ogen had. Mijn coach hielp mij om in mogelijkheden te denken.⁣

Toen de arbo-arts ook tot de conclusie kwam dat maatschappelijk werk niet langer goed voor mij was en mijn contract bij mijn toenmalige werkgever afliep, kwam ik in de ziektewet terecht. Ik kreeg te maken met het UWV en re-integratie kwam op een gegeven moment aan de orde. Ik vond het reuzespannend om ‘overgeleverd’ te zijn aan de beoordeling van arbo-artsen en arbeidsdeskundigen, niet wetend of ze mij echt zouden zien. Gelukkig trof ik vriendelijke werknemers aan die meegingen in mijn wens een eigen onderneming te starten als illustrator. ⁣

Re-integreren richting een eigen onderneming

⁣Mijn eerste reintegratietraject traject was bij Hart-Werk , waar ik goed begeleid werd. Toen ik nog concreter aan de slag wilde met ondernemingsplannen en dergelijke, adviseerde mijn arbeidsdeskundige mij een reintegratietraject bij Solvid Ondernemen B.V. te starten. Met de doelgerichte en praktische coaching van Richard Janssen werd mijn droom steeds concreter en kwam het moment eindelijk daar dat ik mij heb laten inschrijven bij de KVK en afgelopen maand mijn webshop heb geopend. ⁣De komende maanden zal hij mij nog coachen bij het verder op de kaart zetten van mijn onderneming.

Hoe het nu verder gaat? Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar ik ben tot hier gekomen en ga nu ook verder en zal mijn best doen er wat moois van te maken. En mocht het allemaal anders lopen; dan weet ik dat dat niet het einde betekent.⁣